Cím:1015 Budapest, Ostrom utca 6.
Tel.:06 1/202-1653, 06 1/225-3332
H-P: 10.00-18.00

NAGY DOLOGRA KÉSZÜLÜNK! X

Kedves Vásárlóink!

Nagy bejelentéssel kezdjük a karácsonyi szezont

Hosszú utat tettünk meg az Artwork megalakulása óta. Immár több, mint 16 éve vagyunk jelen a magyar fotográfiai piacon itt, az Ostrom utcában. A különböző fotós termékek értékesítése mellett mindíg nagy hangsúlyt fektettünk ügyfeleink kiszolgálására, igyekeztünk olyan értékes  szolgáltatásokat bevezetni, melyek a fotósok életét könnyebbé teszik. Így jött létre a bérlés üzletágunk, így kezdtünk bele a fotó előhívásba és nagyformátumú Fine Art nyomtatásba, de a kalibrálás, szervíz szolgáltatásunk is ennek a vezérelvnek a mentén került bevezetésre.
A fotópiaci változások nagyon felgyorsultak az utóbbi pár évben, és komoly kihívások elé állították a teljes kereskedelmi szakmát. Hiszünk abban, hogy csak a legmagasabb szakmai és szolgáltatási színvonalú cégek maradnak talpon, ezért nap mint nap azon dolgozunk, hogy még jobbak lehessünk.
Régóta kerestünk olyan szakmai partnert, akivel egyesítve erőinket emelhetjük üzletünk szinvonalát. Ez most egy nagyszerű partnerrel való fúzió révén megvalósul!
Az Artwork és a Tripont fúzióra lép!
Bizonyára sokaknak nem kell bemutatni a Tripontot, hisz hozzánk hasonlóan több évtizedes múltra visszatekintő fotós szaküzlet, mely üzemeltetését hat éve egy tőkeerős szakmai befektető vett át.
A Tripont & Computer Emporium csoport számos fotográfiai termék importőreként kiválló parterünk lesz abban, hogy meglévő választékunkat jelentősen bővíteni tudjuk. Megjelennek olyan márkák is kínálatunkban, melyekben mi is hiszünk, és régóta éreztük, hogy hiányoztak a termék listánkról.
2020-ban workshopokkal, fotós eseményekkel és egyéb újdonságokkal készülünk, már a közös csapattal!

A megújult Artwork-Tripont a holnapi naptól nyitva van, a következő napokban fokozatosan töltjük fel polcainkat áruval. A fejlesztésekről és változásokról mindkét weboldalon folyamatosan értesülhetnek.
Remélem hamarosan viszont látjuk egymást!

Baráti Üdvözlettel Geréb Zsolt és Peti Balázs

Budapest,  2019. December 6.

Skype Me™!

 
Az Ön kosara jelenleg üres
FotótechnikaStúdiótechnikaVideótechnika
Keressen gyorsan
Elakadt? telefonáljon! 06 1/202-1653

Akciós termékek
Még több termék

Rólunk mondják
 

Rendben megjött az objektív, csak szeretném visszajelezni hogy nagyon meglepett hogy milyen gyönyörű állapotban van (persze írtátok de mégis). Hibátlanul működik, bevetésen még nem volt de tényleg megérte megvenni! Köszönöm és további jó munkát kívánok nektek! 2016.01.18.

L. László
 

A fotó ideért,nagyon penge a minőség! :) Köszönöm szépen!!!

O. Gyuri
 

"Már csak itt vásárolok fotós felszerelést. Ez is azt mutatja, hogy értékelem a szakszerű és készséges kiszolgálást. Jó ötlet, hogy az eladók fotós szakemberek, ez komoly segítséget jelent egy-egy termék kiválasztásban. Sok sikert az üzlethez!"

S. Edit
 

"Rengeteget rendelek interneten, de ilyen még nem volt....Tegnap késő délután rendeltem a fényképezőm, és ma délelőtt ideért, ....a jók vagytok, csak így tovább :)!"

K. János
 

"Többször vásároltam a cégnél, vettem és adtam is el, mindíg udvariasságot és korrekt magatartást tapasztaltam."

Ivák Péter
 

Kedves Artwork csapat! Köszönöm a gyors és precíz intézkedésüket a rendelésem ügyében! Gyorsabbak voltak, mint gondoltam, és a csomagban kapott szaloncukor is kedves gesztus volt!

Zsuzsi
 

"A napokban rendeltem Önöktől termékeket – minden rendben és gyorsan megérkezett és nagyon elégedett vagyok. Az X-rite újdonsága a Color Cheker Passport végtelenül korrekt munkát tesz lehetővé a raw munkafolyamatok során, mindezt hordozható és masszív formában. Személy szerint búcsút intettem a szürkelapjaimnak…"

Elégedett megrendelőjük: L. László
 

"Meglep és nagyon kellemes, hogy ennyire odafigyeltek a vásárlókra. Gratulálok az Artwork-nek! Nagyon jó az út amin jártok. Köszönöm a segítséget!"

Szén István
 

Itt volt raktáron a termék, és reggel megrendeltem, már délután el is hozhattam. Azt is szeretném megemlíteni, hogy este 6 után pár perccel érkeztem, 50 perces autós araszolás után, és még kiszolgáltak, nem zavartak el! Külön köszönet érte. 2012.12.13.

H. Ervin
 

"Példa értékű az üzlet. Sehol sem találkoztam még ilyen színvonalú kiszolgálással! Köszönet az eladóknak! Biztos vagyok benne hogy aki egyszer önöknél vásárol az visszatérő ügyfél lesz."

Batar
 

"Köszönöm a szakszerű segítséget, melyet nyújtottatok a D300s vásárlásakor."

Judit
Eseményeink

Biztonságos weboldal

Fujifilm GFX 50s, X-T20, X100F első tapasztalatok

Fujifilm GFX 50s & X-T20 & X100F - élmények első kézből

Az európai országok nagy részének 2017. január 6-7. volt a Fujifilm új zászlóshajójával való megismerkedés napja! Magyarországról négyen voltunk azon szerencsések, akik részt vehettek a kétnapos bemutatón a Francia Riviérán, Nizzában.

Artwork logo

Kalandosan indult az utunk vasárnap, egy légcsavaros kis géppel vágtunk neki az átszállásos útnak.
Aztán Nizzába érkezve amint a csomagoktól megszabadultan az utcára léptünk, elkapott minket az eső, ami miatt bekényszerültünk egy kis pékségbe. De legalább a szemeink kopogása már nem nehezítette a tengerparti város fotós felfedezését! Ráadásul a hirtelen jött eső ugyanazzal a gyorsasággal tűnt el, mint ahogy megjelent. Ezután nekilódultunk, hogy felfedezzük a tengerparti várost.

 

Az eső elsőként egy gyönyörű szivárványt hagyott maga után, majd fantasztikus reflexeket a parti sétány kövezetén.

 

Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Természetesen akkumerülésig nyomtuk a gombot, fülig érő szájjal mind a négyen!
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Másnap még volt egy óránk a nagy esemény megnyitójáig, így gyorsan elszaladhattunk felfedezni azokat a  helyeket, amelyeket érkezésünk napján csak távolról láttunk, de éreztük, le kell fotózni azokat is!
Artwork logo
Köztük volt a tavalyi nizzai terrortámadás áldozatainak emléket állító pavilon is, mely mindannyiunkat elcsendesített egy pillanat alatt a nagy eufória közepedte.
Artwork logo
Artwork logo Artwork logo Artwork logo
Artwork logo

Aztán végre elkezdődött, amiért jöttünk!
Nem, nem az ebéd, hanem utána a megnyitó, és a gépekkel való megismerkedés! A hivatalos megnyitó után Fujifilm nagykövetek workshop-jain  keresztül lehetett megismerni a gépek képességeit, és kézbefogni, fotózni velük.
Először egy szűkös helyen, vegyes megvilágításban (kinti bejövő fény + műfény lámpa) lehetett megnézni, milyen képet alkot a GFX 50s ezen körülmények között egy esküvői kosztümöt viselő modell párt fotózva. Az előadó több lehetséges megvilágítási helyzetet mutatott be, mindegyiknél egy monitorra küldve az általa a GFX 50s-sel készített képeket.

Artwork logo Artwork logo Artwork logo

Amit a fotós ezen a helyszínen használt mi is megnézhettük, kipróbálhattuk

A képen:
GFX 50s váz
63mm objektív
32-64mm zoomobjektív
120mm objektív 

Vertikális markolat
Állítható EVF kereső
Kábeltartó adapter a gépen.

Artwork logo

Tapasztalataink ezen a helyszínen
A GFX 50s képe a 63mm-es objektívvel elképesztően részletgazdag! A bőrszín tökéletesen a helyén van ebben a vegyes világításos helyzetben is,  kellően le lehet választani a témát a háttérről, a bokeh is nagyon szép. Az expozíció pont a helyén volt minden esetben. A vertikális markolat fogása egyenesen kiváló! A gép súlya még markolattal sem tűnt nagyobbnak, mint egy Nikon D5, vagy egy Canon 1 DX. A mérete pedig jóformán megegyezik az említett DSLR gépekével
.

Artwork logo
Artwork logo
A második helyszín még érdekesebb volt! Egy nagy teremben, rengeteg kipróbálható géppel és objektívvel egy holland portréfotós ellenfényes beállításban egy nagy ablaktábla előtt fotózott egy balerina  ruhás modellt, egyetlen kisebb parabola vakuval megvilágítva. A kialakított helyszínen kívül a tesztgépekkel ki lehetett menni egy nagy teraszra, illetve a teremben is rengeteg fotótéma adódott.
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo

Ezek a fenti képek már a GFX 50s géppel készültek. Mivel a RAW fájlt még nem tudjuk megnyitni, ezért csak JPG képeket tudok mutatni, de azt gondolom ezek is meggyőzőek! Főleg, ha azt nézzük, hogy a beltéri képek és az ellenfényes fotó ISO 3200-nál készültek! Ennél a beállításnál is elképesztően részletgazdag mindegyik kép! Ezen a helyszínen mindegyik objektívet kipróbáltuk, ( 63mm, 32-64mm, 120mm ) és mikor vége volt az előadásnak, fejenként 10 indiai elefánttal tudtak csak minket kivontatni ebből a fotós kánaánból!
(Kattintsatok a kis képekre, és nagyban megnyílnak!)

Tapasztalatok ezen a helyszínen
Gondolom nem kell mondanom, hogy miért nem akartunk továbbmenni innen! Elképesztőek az objektívek! A zoom tökéletesen használható, nagyon finoman mozog a zoomgyűrűje. A két fix objektív és a zoom képe pedig brutálisan jó! Ami még itt feltűnt mind a három objektívnél, hogy az autofókusz kifejezetten gyors volt! Pedig ezek még hangsúlyozottan nem a végleges darabok voltak!

Ezután egy óra technikai ismertető, majd egy órányi touch & try alkalom következett, ahol a gépeket kivihettük a tengerpartra. A nap már erősen lemenőben volt, de egy-két képet az X-T20-szal illetve a GFX 50s-sel azért tudtunk még készíteni.
Ellenfényben is teszteltük a masinákat, itt az X-T20 JPG képei láthatók. A kitöréseknél a Highlight csúszkával a Lightroom-ban nagyon kis módosítással visszahozható volt a kép összes adata, és a sötétebb területeken is bőven van részlet, jó nagynak tűnik a gép átfogása még a JPG kép vizsgálata során is! Bíztató jelek!

 

Artwork logo
Artwork logo Artwork logo Artwork logo

A másnap egy  háborúkat megjárt francia riporter fotográfus előadásával kezdődött, aki az X100F gépről, és a már futó X-T2 gépről osztotta meg a tapasztalatait. Ő az első Fujifilm X fotós nagykövet, őt kérte fel a Fujifilm elsőként ebben a programban, hogy tesztelje a Fujifilm X100 fényképezőgépet, és ossza meg tapasztalatait.  Elképesztő képeket mutatott az ukrajnai háborúról, indiai rituális eseményekről ahol ott sem lehetett volna, franciaországi migrációról.
A lényeg az előadásában az volt, hogy kizárólag JPG képeket használ, melyekhez nem nyúl hozzá utólag! A fehéregyensúly automatában, max az érzékenységet, záridőt, rekeszt állítja. De például a kijevi képeinek egyik sorozatát véletlenül ISO 2000 beállítással csinálta fényes nappal – nem vette észre, hogy úgy maradt, de megbocsájtható neki, hisz közvetlen mellőle is lőttek le embereket. Nem az ISO-ra figyelt... A képek a témájukon túl tökéletesek voltak technikailag is. Az egész szettje elfér egy kis retikül méretű táskában: X100F, X-T2, 23mm f/2, 35mm f/2, 50mm f/2. Érdekes volt látni és hallani egy ilyen fotóst, és meg nem mondtuk volna, hogy a képein semmi módosítás nem történt, az eredeti JPG képek is fergetegesek voltak! 

Artwork logo
Artwork logo
A következő helyszínünkön egy svéd fotós fogadott minket, aki büszkén mesélte, hogy a szülei finnek, így mi szegről-végről rokonok vagyunk! Ez igaz is volt, mert nagyon tetszettek a képei!
Nála a különlegesség a LED fényforrá-sok használata volt a meglévő fénnyel vegyítve. A modellt először egy nagyon ellenfényes ablakba ültette, és LED lámpával derített bentről.
Majd beltérben még két helyszínen fotózott mindig LED-et használva fényforrásként. Kipróbáltuk a  GFX 50s menüjében is megtalálható Across filmszimulációt is, és csodálatos fekete-fehér felvételek készültek ezzel a beállítással. A színes képekről pedig elmondható, hogy mind expozíciójuk, mind a bőrszínek, a háttér színei pontosan a helyükön voltak!
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo
A kilátás sem volt kutya! A svéd fotós előadására egy fantasztikus lakosztályban került sor. Nem volt köztünk olyan ember, aki használni merte volna az aranyozott WC-t és mosdót, de az ablakban állva minden-kinek elállt a szava a látványtól. Ki is nyitottuk (az ablak kilincset meg mertük érinteni), hogy megörökíthessük! Íme:
Artwork logo


Utolsó helyszínünk egy úgynevezett Hollywood Portrait fotósnál volt, aki az előző este folyamán mindannyiunkról készített közel ugyanazzal a beállítással egy-egy fényképet, mint a másnapi bemutatón volt látható. Nagyapáinkról készültek ilyen képek annak idején, de nem volt ilyen a minőségük. Rólam ez sikerült.
Artwork logo
Műfénnyel világított a fotós, és mondanom sem kell, hogy a bőrszín, és a környezet színei is tökéletesek voltak. A világítás felépítését lámpáról-lámpára mutatta meg a fotós, míg végül a teljes portré megvilágítás össze nem állt. Beszéljenek itt is a képek helyettem. Az utolsó kép itt is az Across beállítással készült.
Artwork logo
Artwork logo
Artwork logo


Összegzésképpen

GFX 50s
A gép mérete és súlya egyenesen alatta vannak a DSLR gyártók zászlóshajóihoz mérten! A svéd fotós előadásán próbaképp végig a kezemben tartottam egy GFX 50s-t egy 63mm-es objektívvel, és nem volt az az érzésem, hogy ne bírtam volna még tartani sokkal tovább, mint amíg az előadás tartott – ami amúgy 20 perc volt.  Ehhez az is hozzájárult, hogy a gép fogása kitűnő, és jól ki is van egyensúlyozva.
A géppel fotóztunk magas ISO tartományban is. Sajnos csak a JPG képeket tudtuk megnézni, mivel még nincs RAW támogatás az általunk használt szoftverekben, de a JPG képeket nézve is lenyűgöző, milyen zajtalanok a képek ISO 3200, 6400 beállításnál is! Zajszűrés nélküli tömörített JPG képekről beszélek! A színekhez egész egyszerűen nem kell hozzányúlni, az expozíció is tökéletesen a helyén van, és a képek részletgazdagságára egyelőre nem is találtam megfelelő szavakat. Mondjuk azt, hogy elképesztő – de annál jobb...
Egy DSLR gép méretű, és használatában a DSLR gépeket idéző fényképezőgép a középformátumú gépek képminőségét adja magas ISO érzékenységnél, gyors autofókusszal.
Így tudnám summázni a GFX-50s gépről szerzett tapasztalataimat úgy, hogy a RAW képeket még nem is láttuk!

X-T20
Külsejében szerencsére tökéletesen megegyezik az X-T10 vázzal, így minden kiegészítő amit a korábbi X-T10 vásárlók beszereztek, jó hozzá! Ez fontos szempont! Az érzékelő felbontása jelentősen nőtt, 24 Megapixel lett. Folyamatos felvételi üzemmódban 14 kép/másodperc sebességgel tudja rögzíteni a képeket a gép, autofókusza is drámai módon fejlődött, sokkal gyorsabb lett! 91 AF mező végzi az élességállítást a korábbi 49 helyett, de összességében 325 AF pont dolgozik a gépben, ha ezt a beállítást választjuk! A videózás terén is nagy az előrelépés, 4K videófelvételt lehet készíteni az X-T20-szal. Kijelenthető, hogy egy kis X-T2 gépet tarthat a kezében aki X-T20 fényképezőt vesz magának! Ráadásul a hátsó LCD-t érintőképernyősre cserélték, ami a mai felhasználóknak jelentősen megkönnyíti a képek ellenőrzését, néze-getését. A maximális ISO érzékenység 51200. Mi 6400-nál próbáltuk, nagy megelégedésünkre! De itt is csak a JPG képek állnak rendelkezésünkre, így várhatóan a magasabb érzékenység beállításoknál a zajt kiszűrve még használható lesz a készülék!

X100F
Az első szembetűnő dolog a gépen a külső változás: a hátoldalán a kezelőgombok a jobb oldalra kerültek, így egy kézzel is jól kezelhető lett a fényképezőgép. A másik, számomra szívet melengető külső változás az ISO beállítás kialakítása, ami a záridő gombba került beépítésre, felidézve a 60-70-es évek fényképezőgépeinek hangulatát. Ráadásul jól állítható, semmi kényelmetlenséget nem okoz a beállítása. A másik azonnal szembetűnő dolog a keresőbe nézve sejlik fel: az átnézeti keresőben az EVF kép mérete állítható! Így egyszerre lehet az optikai keresőn keresztül nézni a témát, de látni a fotózandó kép elektronikus lenyomatát – azaz azt, milyen is lesz a digitális kép. Rengeteg macerától, elrontott képtől menekít meg ez a finomság minket! A valós idejű paraalax indikátor is nagy segítség a keresőben. Főleg az új konver-tereknél jelentkezik ez a segítség, melyek már kommunikálnak a vázzal, így a fényképezőgép tudja, milyen előtét van a beépített objektíven. Sajnos ezeket nem volt módunk kipróbálni, az idő szűke miatt a  GFX 50s-re és az X-T20-ra koncentráltunk, az X100F-fel csak előtétek nélkül játszottunk.

A GFX 50s február végére várható, hogy az üzletekbe kerül.
Az X100F és az X-T20 fényképezőgépek forgalmazásának kezdete márciusra várható.

Megosztás

Bejelentkezés
E-mail cím
Jelszó

Akciós termékek
Még több termék

Szolgáltatásaink

Tudnivalók

Termékek:
Fotótechnika |  Stúdiótechnika |  Videótechnika | 

Szolgáltatásaink:
Szenzortisztítás |  Használt fotócikk kereskedelem |  Fényképezőgép bérlés |  Artwork Labor - Fotókidolgozás |  Nagyformátumú nyomtatás |  Objektív kalibrálás |  Fényképező, objektív, vaku szervíz |  Monitor és nyomtató kalibrálás |  Tartósbérlet |  Termék ajánló |  Hírlevél feliratkozás | 

Tudnivalók:
Nikon PRO, Prosumer információk |  Szavatosság |  Garancia |  Általános Szerződési Feltételek |  Eseményeink |  Házhozszállítás |  Elérhetőségeink / Kapcsolat | 

Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az esetleges technikai, és adatrögzítési hibákért felelősséget nem vállalunk!
 
array(1) { ["main"]=> string(33) "hir/Fujifilm-GFX-50s-X-T20-X100F/" }