Cím:1015 Budapest, Ostrom utca 6.
Tel.:06 1/202-1653, 06 1/225-3332
H-P: 10.00-18.00

Skype Me™!

 
Az Ön kosara jelenleg üres
FényképezőgépObjektív, szűrőVaku, háttér, derítőlapFotóstáska, tok, hátizsákOkoseszköz, GPSNyomtató, kellékanyagSzámítógép, monitorVideóDrónGoProTartozékÁllvány, állványfejKalibrálásHasznált termékTisztítás védelemKönyvTávcsőReklámtárgyakVegyesE-bookAKCIÓ
Keressen gyorsan
Elakadt? telefonáljon! 06 1/202-1653

Akciós termékek
Még több termék

Akciós termékek
Még több termék

Rólunk mondják
 

Rendben megjött az objektív, csak szeretném visszajelezni hogy nagyon meglepett hogy milyen gyönyörű állapotban van (persze írtátok de mégis). Hibátlanul működik, bevetésen még nem volt de tényleg megérte megvenni! Köszönöm és további jó munkát kívánok nektek! 2016.01.18.

L. László
 

A fotó ideért,nagyon penge a minőség! :) Köszönöm szépen!!!

O. Gyuri
 

"Már csak itt vásárolok fotós felszerelést. Ez is azt mutatja, hogy értékelem a szakszerű és készséges kiszolgálást. Jó ötlet, hogy az eladók fotós szakemberek, ez komoly segítséget jelent egy-egy termék kiválasztásban. Sok sikert az üzlethez!"

S. Edit
 

"Rengeteget rendelek interneten, de ilyen még nem volt....Tegnap késő délután rendeltem a fényképezőm, és ma délelőtt ideért, ....a jók vagytok, csak így tovább :)!"

K. János
 

"Többször vásároltam a cégnél, vettem és adtam is el, mindíg udvariasságot és korrekt magatartást tapasztaltam."

Ivák Péter
 

Kedves Artwork csapat! Köszönöm a gyors és precíz intézkedésüket a rendelésem ügyében! Gyorsabbak voltak, mint gondoltam, és a csomagban kapott szaloncukor is kedves gesztus volt!

Zsuzsi
 

"A napokban rendeltem Önöktől termékeket – minden rendben és gyorsan megérkezett és nagyon elégedett vagyok. Az X-rite újdonsága a Color Cheker Passport végtelenül korrekt munkát tesz lehetővé a raw munkafolyamatok során, mindezt hordozható és masszív formában. Személy szerint búcsút intettem a szürkelapjaimnak…"

Elégedett megrendelőjük: L. László
 

"Meglep és nagyon kellemes, hogy ennyire odafigyeltek a vásárlókra. Gratulálok az Artwork-nek! Nagyon jó az út amin jártok. Köszönöm a segítséget!"

Szén István
 

Itt volt raktáron a termék, és reggel megrendeltem, már délután el is hozhattam. Azt is szeretném megemlíteni, hogy este 6 után pár perccel érkeztem, 50 perces autós araszolás után, és még kiszolgáltak, nem zavartak el! Külön köszönet érte. 2012.12.13.

H. Ervin
 

"Példa értékű az üzlet. Sehol sem találkoztam még ilyen színvonalú kiszolgálással! Köszönet az eladóknak! Biztos vagyok benne hogy aki egyszer önöknél vásárol az visszatérő ügyfél lesz."

Batar
 

"Köszönöm a szakszerű segítséget, melyet nyújtottatok a D300s vásárlásakor."

Judit
Eseményeink

Biztonságos weboldal

Teszt hét
 

Nikon Z

Új Nikon MILC fényképezőgép

A Nikon legújabb fényképezőgépe MILC rendszerű, azaz cserélhető objektíves, de nem tükörreflexes.
Két 24x36mm (FX) szenzorral szerelt MILC fényképezőgépet mutatott be a Nikon. A gyorsabb, magasabb ISO érzékenységű Z6 24,5 Megapixeles, a nagyobb felbontású Z7 45,7 Megapixeles.
Három új Z bajonettes objektívvel indul a Z objektívsor: Z 24-70mm f/4 S, Z35mm f/1.8 S, Z 50mm f/1.8 S. A közeljövőben ígéretük szerint ontani fogják magukból a Z csatlakozós objektíveket. 
A hagyományos F bajonettes objektívek mindegyike használható lesz a Z széria gépein a most bemutatott adapterrel: FTZ Nikon F-Z adapter.

Nikon Z
 

Nikon MILC - új Z bajonett

Nikon MILC - új Z bajonett

A MILC fényképezőgépek bázistávolsága (a bajonett és szenzor távolsága) jóval kisebb, mint a DSLR fényképezőgépeknél, hiszen nincs tükörakna, amit át kell hidalni. Így a hagyományos F bajonettes objektívek helyett (melyek az FTZ adapterrel természetesen használhatók) ki kellett fejleszteni egy új objektívsort, ez lett a Z sorozat. 
A Z bajonett nagyobb, mint az F, így elméletileg nagyobb mennyyiségű fény engedhető be, és a különböző egyéb objektívek is egy adapterrel jól használhatók majd a Z vázakkal - mint a SONY Alpha MILC sorozatánál. A Nikon be is jelentette, hogy a korábban legendás Noct objektívjének remake változatát legyártják, melynek fényereje f/0,95!

 

Termékek

 

NIkon Z6 szettek

 

Nikon Z7 szettek

 
 
 

Miért MILC?

MIBEN MÁS A MILC RENDSZER MINT AZ SLR/DSLR?

Kezdjük a múlttal!
A Leica XX. századi népszerűségének oka a fantasztikus képminőségben, és a kis méretben volt kereshető.
Méret: Míg a korabeli gyártók SLR gépei és objektívei nagyok, nehezek voltak, addig a Leica távmérős gépei jelentősen kisebbek, könnyebbek voltak! Az ok egyszerű: nem volt bennük egy hatalmas prizma a keresőben, hiányzott belőlük a nagy tükörmechanika, és mivel az objeketív sokkal közelebb tudott kerülni a tükör hiánya miatt a filmsíkhoz (bázistávolság), a váz is sokkal vékonyabb bolt, mint SLR társai! Az objektíveknek nem kellett átvilágítaniuk egy tüköraknányi területet, így azok is kisebbek lehettek, mint az SLR gépekre használatos lencsék. Így adódott a sokkal kisebb, könnyebb megoldás!
Képminőség:Szintén túrkáljunk a múltban! Akinek volt diavetítője, biztosan tapasztalta, hogyha közelebb rakta a vetítőt a falhoz, sokkal kontrasztosabb, élesebb, világosabb képet kapott, mintha messziről vetített a falra. Ugyanez zajlik le a fényképezőgépeknél is! Ha nem kell átvilágítani a tüköraknát, ami 2-3cm, hanem 2-5mm-re lehet az objektív a filmsíktól, sokkal jobb minőséget kapunk ugyanazzal a lencserendszerrel! Ezt használta ki a Leica! Kis méretű gépben, kis méretű objektívekkel lehetett jobb minőségű képet készíteni velük, mint a kortárs SLR gépekkel.
A jelenlegi MILC gépek bajonettje nagyobb, mint sok korábbi SLR-DSLR váz bajonettje, ami több szempontból jelent előnyt:
1. Több fényt enged be a nagyobb nyílás.
2. Adapterrel (ami a bázistávolságot is korrigálja) feltehetőek a korábban gyártott, és a most készült SLR-DSLR objektívek - pl a PL Mount filmes objketívek is.

AF és KERESŐ
AF rendszer: Az SLR rendszerű gépeknél egy külön AF szenzor végzi az élességállítást, míg erre a MILC gépeknél nincs lehetőség. Ezért adódott, hogy a korai MILC gépek még nem akkor exponáltak, mikor a gombot megnyomtuk, hanem picivel később. Ez óriási, és nagyon zavaró hátrány volt az SLR-DSLR gépekkel összevetve. Az ok egyszerű volt! Nem volt elég gyors a beépített processzor a gépben. Minden feladat a képérzékelőn keresztül kapott jelre alapszik, ha ennek a jelnek a feldolgozása lassú, a fotózás is lassabb lesz, mint az SLR gépeknél megszokott.
A folyamat így áll össze: 1. a szenzor mutatja a képet, ezt látjuk az elektromos keresőben. 2. meg-nyomjuk a gombot, a szenzoron a készülék élességet állít, 3. fényt mér, 4. kikapcsolja a nézőképet és lefut a zár, 5. exponál a fényképezőgép. Leírva is hosszú. Ma már olyan gyors processzorok végzik ezeknek a folyamatoknak a számításait, hogy nincs különbség az SLR gépek, és MILC gépek exponálási késésében. Arra is lehetőség van már egy ideje, hogy az SLR-DSLR gépeknél alkalmazott fáziseltolásos AF szenzorokat használják a MILC gépek érzékelőjén, mely együttműködik a kontraszt alapú AF érzékeléssel, így a korábbi Full-Frame SLR-DSLR vázaknál megszokott kis területen lévő AF szenzorcsoport helyett a kép kb 90%-át lefedve lehet használni az AF szenzorokat - jóval nagyobb szabadságot adva ezzel a fotós kezébe!
Kereső: A nézőképet nem egy optikai keresőben, valós képként látjuk, hanem vagy a gép hátsó kijelzőjén, vagy egy elektronikus keresőben (EVF - Electronic Viewfinder). A korai MILC gépeknek ez szintén hátránya volt az SLR-DSLR gépekkel szemben, hiszen az EVF felbontása, mérete egész egyszerűen jelentősen nagy visszalépés volt az optikai keresőhöz mérten. Olyannyira, hogy manuálisan szinte lehetetlen volt élességet állítani velük, nem voltak alkalmasak igényes fotózásra. Mára ez a technikai hiányosság is elhárult, sőt! Az optikai keresőkkel szinte már összevethető, EVF-ben látott kép rengeteg plusz információt képes megjeleníteni, azt vetít ki rá az ember, amit jónak lát. A látott kép is tökéletesen elég a fotózás kontrollálásához. Óriási előnyként jelentkezik ugyanakkor az esti fotózásnál a vetített kép, sokkal világosabb, mint az optikai keresőben! A színhőmérséklet beállítások is megjeleníthetők, ami a videózásnál igen jelentős - bár ez a kameráknál is megszokott volt korábban.

A tükörreflex mint technika lassan feleslegessé válik!
A jelenlegi fejlettségi szinten még egy nagy optikai kereső sokaknak jobban értékelhető képet ad, mint egy elektronikus kereső, de az utóbbi 2-3 év fejlődési üteme ezen a téren is az jelzi előre, hogy pár éven belül (2-3) a kijelzők olyan felbontásban és olyan képfrissítéssel fognak rendelkezni, hogy nem maradnak majd el az optikai társaiktól.
Az AF terén már most kijelenthető, hogy a MILC gépek felveszik a versenyt a legjobb DSLR gépekkel. Ugyanolyan sebességgel, ugyanolyan megbízhatóan pontosan működnek ezen a téren, mint a csúcs DSLR vázak.
Kép/másodperc sebesség tekintetében már szintén egyenértékűek a MILC vázak a DSLR gépekkel.
Meghibásodás termén viszont már kijelenthető, hogy jelentősen lekőrözték a MILC gépek a DSLR társaikat! A legtöbbet cserélt alkatrész a Nikon szervizében a tükörmechanika és a blende beugrasztó mechanika volt!
Összességében kijelenthető, hogy a tükörreflexes technika meg fog szűnni! Az összes korábbi előnyét a MILC technológia behozza 1-2 éven belül, jelentős mennyiségű meghibásodást kiküszöbölve!
A Full-Frame MILC gépek nem kisebbek és könnyebbek akarnak lenni, ez csak a járlukékos előny! Egyszerűen jobbak lesznek!

MILC vs DSLR technikai felépítés

Nézzük meg az alábbi ábrán, mennyivel egyszerűbb a MILC vázak felépítése! A fény nyílegyenesen a szenzorra vetül, nincs semmilyen kiszolgáló egység, ahova el kellene téríteni az útját! Minden funkciót a szenzoron alkotott képből nyer ki a rrendszer!

Ezzel szemben a DSLR vázaknál rengeteg mozgó, és beépített alkatrész igényel fényt a rendszer működtetéséhez. A mozgó alkatrészek ráadásul nagyon nagy meghibásodási potenciált rejtenek magukban, a DSLR meghibásodások közel 80-90%-a a tükörmechanika elhasználódásából adódnak!

A bázistávolság jelentősen kisebb a MILC kameráknál, így az objektívnek nem kell átvilágítania egy teljesen felesleges területet. A bajonettek átmérője is nagyobb, így e két paraméter összességében azt eredményezi, hogy élesebb, kontrasztosabb képet alkot a rendszer, kisebb, könnyebb objektívekkel. Előnye még a nagyobb bajonettnek, hogy nagyobb fényerejű objektívek tervezhetők általa, a Nikon be is jelentett egy jövőre piacra kerülő f/0.95 rekeszértékű lencsét!


Bejelentkezés
E-mail cím
Jelszó

Devizanem
Akciós termékek
Még több termék

Szolgáltatásaink

Tudnivalók

Twitter
Facebook
Termékek:
Fényképezőgép |  Objektív, szűrő |  Vaku, háttér, derítőlap |  Fotóstáska, tok, hátizsák |  Okoseszköz, GPS |  Nyomtató, kellékanyag |  Számítógép, monitor |  Videó |  Drón |  GoPro |  Tartozék |  Állvány, állványfej |  Kalibrálás |  Használt termék |  Tisztítás védelem |  Könyv |  Távcső |  Reklámtárgyak |  Vegyes |  E-book |  AKCIÓ | 

Szolgáltatásaink:
Hírlevél feliratkozás |  Artwork Labor - Fotókidolgozás |  Szenzortisztítás |  Használt fotócikk kereskedelem |  Fényképező, objektív, vaku szervíz |  Nagyformátumú nyomtatás |  Fényképezőgép bérlés |  GoPro bérlés |  Monitor és nyomtató kalibrálás |  Tartósbérlet hitel |  Termék ajánló | 

Tudnivalók:
Labor AKCIÓ: DSLR & MILC |  Nikon PRO termékek |  Nikon PROSUMER termékek |  Nikon objektív jelmagyarázat |  Objektív jelmagyarázat |  Információ a Nikon távcsövekről |  Mielőtt mac-re váltana... |  Szavatosság |  Garancia |  Általános Szerződési Feltételek |  Eseményeink |  Házhozszállítás |  Elérhetőségeink / Kapcsolat | 

Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az esetleges technikai, és adatrögzítési hibákért felelősséget nem vállalunk!